Arı Sütü Nedir

a 6

Arı sütü, işçi bal arılarının ürettiği kremsi beyaz veya soluk sarımsı sütsü bir salgıdır,tadı ekşidir ve keskin bir kokuya sahiptir.

Arı sütü, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, silikon, kükürt ve potasyum gibi minerallerin yanı sıra B vitamini,
biyotin, inositol, folat, nükleik asitler, gama globülin ve zenginliği gibi zengin besin elementleri içerir,
İnsan vücudunun üretemediği 8 temel amino asit de dahil olmak üzere 17 farklı amino asite sahiptir.
Arı sütü astım, saman nezlesi, karaciğer hastalığı, pankreatit, tip 2 diyabet, diyabetik ayak ülserleri, uyku problemleri,
kanser, yorgunluk, premenstrüel sendrom (PMS),kısırlık, menopoz semptomları, mide ülserleri, böbrek hastalığı,kemik
kırıkları, cilt bozuklukları ve yüksek kolesterol için kullanılır.

Kan basıncını düzenler

Araştırmalar, arı sütünde bulunan bazı proteinlerin insanlarda kan basıncı seviyelerini doğrudan etkilediğini ortaya koymuştur. Bu da protein hidrolizatı, kan basıncı üzerinde uzun süreli bir etkiye sahiptir.

a2

Kolesterol seviyesini dengeliyor

Yapılan araştırmalar, sürekli olarak diyete eklenen arı sütünün “kötü” kolesterol seviyelerinde kayda değer bir düşüşe neden olabileceğini ve böylece ateroskleroz ve kalp krizi ve inme gibi kardiyovasküler sorunları önlemeye yardımcı olabileceği görülmüştür.
Kilo vermeye yardımcı olur

Lesitin, etkili bir şekilde kolesterolü azaltabilen, karaciğer fonksiyonunu artırabilen ve sağlıklı sindirimi kolaylaştırabilen,arı sütünün bileşenlerinden biridir tüm bunlar kilo vermenize yardımcı olabilir.
Arı sütünün insanların üretemediği gerekli amino asitlerin 8’ini içermesi, onu çok önemli bir besin kaynağı haline getirmektedir.Bu 8 amino asitin elde edilmesi zor olabilir, ancak vücutta yeni proteinler oluşturmak ve metabolizmamızın düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir. Arı sütü bu nedenle, hücresel rejenerasyonu,kemik gücünü artırır,kas gelişimini ve büyümesini hızlandırır,ve vücudumuzdaki hormonal enzimatik süreçleri optimize eder.Bu da yaşam tarzımıza sağlıklı destekler sağlar.

ARI SÜTÜNÜN ZARARLARI

Arı sütü çok ciddi hatta ölümcül alerjilere neden olabilmektedir.Özellikle arı zehrine veya
arı ürünlerine alerjisi olanların uzak durması gereken bir besindir,Kronik rahatsızlığı olanlar,
hamileler doktora danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır.

Yorum bırakın