Kemik Erimesini Önleyen Besinler

 

osteoporoz 1

Sağlıklı beslenme, kemik erimesinin (osteoporoz) önlenmesine ve yönetilmesineolabilir. İşte güçlü kemikler için iyi beslenmenin beş adımı.

Osteoporoz, kemiklerin zayıf ve kırılgan hale gelmesine neden olur. Osteoporozla ilişkili kırıklar en sık kalça, el bileği veya omurgada görülür.
Belirtiler

Kemik erimesinin erken evrelerinde tipik olarak belirtiler yoktur. Ancak kemikleriniz osteoporoz ile zayıfladığında, ortaya bu belirtiler çıkabilir

kafein

Daha fazla sebze, meyve ve kepekli tahıllar tüketin,Araştırmalar daha fazla sebze ve meyve yemenin kemik sağlığını iyileştirdiğini gösteriyor. Sebze ve meyvelerin besin içeriği genellikle kalori ve yağ bakımından düşüktür ve lif, vitamin ve mineral bakımından yüksektir. Ayrıca osteoporoz dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilecek fitokimyasallar içerirler.

Protein, kemik sağlığı için önemlidir. Çünkü kemik dokusunun temel bir bileşenidir ve kemiğin korunmasında rol oynar. En iyi seçenekler, fasulye ve fındık gibi bitki proteinlerinin yanı sıra balık, derisiz kümes hayvanları ve yağsız etlerdir.

meyveler-ve-sebzeler

Yorum bırakın